Jak NIE trafić na fakebrokera

Wysłane przez koziol 
Jak NIE trafić na fakebrokera
17 lis 2025 - 13:34:14
Jakiś czas temu odezwał się do mnie „broker”, który zaprosił mnie do projektu inwestycyjnego związanego z platformą Orvelin Invest. Projekt miał trwać 6 miesięcy i wszystko wyglądało na przemyślane oraz profesjonalne. Mówili o stabilnych zyskach, bezpieczeństwie środków, a ja – głupi – uwierzyłem.

Na początku było wszystko „ok”, ale szybko zaczęły się pojawiać problemy. Zauważyłem, że nie realizują niczego, co miało być w projekcie. Zamiast tego zaczęli wymuszać na mnie kolejne wpłaty, niby na dodatkowe zabezpieczenia, „aktywacje” albo inne dziwne koszty, bez których rzekomo nie mogę kontynuować inwestycji.

Kiedy zacząłem dokładniej sprawdzać tę „firmę”, dokumenty i stronę, trafiłem na opinie, że Orvelin Invest to oszustwo i wiele osób już tak samo zostało nabranych. Im więcej czytam i sprawdzam, tym bardziej widzę, że dałem się zmanipulować.

Zaczynam się martwić, że straciłem pieniądze, i nie widzę szans na zwrot, zwłaszcza że oni dalej próbują mnie namawiać na kolejne wpłaty.

Czy ktoś miał podobną sytuację?
Co w ogóle mogę zrobić na tym etapie, żeby odzyskać środki albo chociaż ich zablokować?
Re: Jak NIE trafić na fakebrokera
01 gru 2025 - 11:43:29
Cześć kozioł. Trafiłeś na grupę oszustów. Jeżeli słyszysz w rozmowach wschodni akcent to już powinna się świecić czerwona lampka. Niestety działają również na wyłudzeniu danych osobowych co jest bardzo niebezpieczne. Jest szansa na odzyskanie środków, ale jest to zależne od twoich materiałów ktore na nich posiadasz. Zadzwoń do mecenasa pod numerem (usunięto), który działa na takich przypadkach oszustw inwestycyjnych. Na pewno doradzi co zrobic, a konsultacja jest darmowa.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2025-12-05 10:17 przez admin.
15 sty 2026 - 15:15:07
To o czym mówisz to faktycznie działanie fałszywej platformy czy brokera. Nie działa to w ten sposób. Jeśli zostałeś oszukany na inwestycjach skorzystaj z pomocy kogoś kto się zajmuje takimi sprawami. Tutaj masz kontakt do mecenas<(moderacja)> która pomaga ludziom odzyskać ukradzione pieniądze. Spróbuj się dowiedzieć czy i u Ciebie by się dało
15 sty 2026 - 15:23:18
Swoją drogą jest sporo takich stron gdzie można "zarobić" a później kończy się to słabo. Wstawie poniżej kilka z takich głośniejszych w ostatnim czasie. Wtedy już będziesz miał pewność że trafiłeś na oszusta i wcale nie inwestowałeś. Między innymi jest tam Tevio, tutaj setki osób, mieli takie strony tevio.net, user.controlprofilezone.com, wt.controlprofilezone.com jak ktoś od nich będzie Ci proponował zarabianie to od razu do kosza.
Następna taka większa to Titan trade czyli te strony: titantrade.com, titan-trade.io, cfd.titan-trade.finance, cfd.titan-trade.io nawet mają podstrony, które robią im dobry interfejs żeby wzbudzić to poczucie realności. I następne możemy wziąć na przykład user.clientzonepanel.com, wt.clientzoneportal.com Client Zone jest podobne w budowie do Tevio co od razu widać. Tutaj od razu można zobaczyć wspólne cechy. Jak zobaczysz coś w podobnym stylu to od razu zakładaj że nic z tego, żeby nie wtopić.
A jak jesteś ofiarą oszustwa to sięgaj po konkretną pomoc, gdzie będą wiedzieli jak działać i jak pomóc.
Tutaj ponownie zostawiam kontakt do mecenas<(moderacja)> jest skuteczna
19 sty 2026 - 10:25:30
Orvelin Invest - tu jest tego znacznie więcej tych wszystkich stron. Działa ta wszystko od spokojnie kilku miesięcy. Jak jedna zostaje zamknięta to zaraz otwierają nową i tak w kółko. tutaj macie ich strony, żebyście wiedzieli co było od nich:
orvelin-invest.com, user.accessroom.net, wt.accessroom.net, user.accessroom.pro, wt.accessroom.pro, user.accessroom.info, wt.accessroom.info, user.accessroom.digital, user.accessroom.digital, user.accessroom.tech, wt.accessroom.tech, user.accessroom.digital, user.myaccessroom.com
Wszystkie są ich, główne i pod strony. I pewnie jeszcze ich sobie narobią, jak następne zamkną. Postaram się to aktualizować, żeby było wiadomo z kim ma się do czynienia.
Pamiętajcie, uważajcie oszustów, fałszywych brokerów, menadżerów nie brakuje. Nie inwestujcie przez osoby trzecie

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2026-02-09 14:51 przez KamrowskiM.
20 sty 2026 - 09:13:56
N

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2026-01-20 09:14 przez dominikbialkowski.
21 sty 2026 - 14:48:57
Nastepne strony sprawdzone i następny scam platform.thenexcap.pro, thenexcap.com i kolejny enxb.me, user.enxb-corb.com, wt.enxb-corb.com
Oba wyłudzanie pieniędzy, namawianie na wpłacanie, a wypłacić już się nie da. Klasyczny problem przy scamach.
A jak jesteś ofiarą oszustwa to sięgaj po konkretną pomoc, gdzie będą wiedzieli jak działać i jak pomóc.
Tutaj ponownie zostawiam kontakt do mecenas<(moderacja)> jest skuteczna
22 sty 2026 - 08:15:56
x

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2026-01-22 08:16 przez dominikbialkowski.
23 sty 2026 - 14:44:48
Uważajcie na Zentoro które posługuje się stronami zen-toro.net, zentoro.blog, portal.accountspace.pro, zen-toro.online to fałszywa strona! Oszustwo inwestycjne które zagwarantują każdemu kto się tam pojawi. Jeśli się zastanawiasz czy zentoro jest legalne? NIe jest. Czy jest oszustwem? tak. czy okrada ludzi? znowu tak. Te wszystkie zarobki na ich stronie, to tylko cyferki, które nic nie znaczą. Na Zentoro stracicie swoje pieniądze
26 sty 2026 - 15:22:26
Może już ktoś słyszał Ellenbergen, które korzysta ze stron user.dashspaceroom.com, wt.dashspaceroom.com, ellenberger.pro
Co mogę powiedzieć poza tym, że jest to oszustwo? Nie tylko mogą ukraść nasze pieniądze ale i też dane. Najgorzej jest z tymi danymi, bo później to faktycznie my za to odpowiadamy.
Jeśli mieliście z nimi do czynienia, wpłaciliście pieniądze, coś udostępniliście nie czekajcie, idźcie po pomoc. Im dłużej zwlekacie tym gorzej.
Macie numer do mecenaski<503-122-208>
28 sty 2026 - 15:02:26
Cornerstone Capital - cornerstone-capital.ltd, user.cornerstone-capital.pro, wt.cornerstone-capital.pro kolejne strony na które lepiej żebyście uważali. Oszukują ludzi, namawiają na wpłaty, obiecują zyski i gruszki na wierzbie a nic z tego nie jest prawdą. Pewne jest to że próbując tam cokolwiek zarobić tylko stracicie. Nie wpłacajcie tam nic, nic nie udostępniajcie. Jak będziecie potrzebować pomocy to dzwońcie do mecenas-503-122-208-
04 lut 2026 - 10:52:26
Brave Capital - thebravecapital.com, my.thebravecapital.com, bravecapital.net, my.bravecapital.net być może już słyszeliście, albo i nawet się spotkaliście z jedną z ich stron. Strony są oszustwem, nie wpłacacie tam pieniędzy, nie inwestujecie, ani nie zarabiacie. Wszystko się tylko wyświetla jak obrazek, byle namawiać ludzi do przelewania pieniędzy. Udając platformę do inwestowania okradają ludzi. Uważajcie na Brave Capital i nie działajcie tam. Nie tylko okradaja ludzi z pieniędzy ale i z danych
05 lut 2026 - 17:32:53
Tevio AG - tevio.net, user.controlprofilezone.com, wt.controlprofilezone.com dalej działa i oszukuje następne osoby. Ludzie tracą tam dziesiątki tysięcy. Nie powierzajcie im swoich pieniędzy, to zwykle strony internetowe za którymi stoją oszuści czyhający tylko na wasze pieniądze. Jeśli was okaradli nie trać czasu i działaj. Sytuacje możesz omówić z mecenas503(122)208 - doradzi i powie co można zrobić
06 lut 2026 - 10:03:10
Exidea group - user.exidea-group.net, exidea-app.com, exidea-group.online, wt.exidea-group.net, user.exidea-group.org
Uwazajcie na te strony. Zostały stworzone przez oszustów i są przez nich zarządzane. To nie jest platforma inwestycyjna, to strona do okradania ludzi.
Bądzcie ostrożni i zawsze weryfikujcie strony z którymi macie do czynienia.
W razie problemów, macie kontak do mecenas503(122)208
09 lut 2026 - 15:25:41
New Hold newhold.net, user.accounthub.net, wt.accounthub.ltd, user.accounthub.ltd, user.tradelogg.com, user.tradelogg.net, wt.tradelogg.net przekazuje nazwy stron które należą do oszustów. Wpłacanie tam pieniędzy jest równoznaczne z ich stratą, dodatkowo przy kontakcie z oszustami, mogą zostać wykradzione dane związane z zabezpieczeniami bądź tożsamości. Nie udostępniajcie im niczego, ani nie przekazujcie pieniędzy. Jeśli doszło do utraty pieniędzy koniecznie skontaktujcie się z mecenas(503)122(208) pomaga ludziom odzyskiwać pieniądze. To co jest ważne to żeby szybko działać. Im dłużej zwlekacie tym więcej zagarną oszuści dla siebie
10 lut 2026 - 11:47:25
Witam, no właśnie też tej "platformie od boga" Cornerstone capital dałam się naciągnąć na dużą kasę :-( tak to jest, ludzka głupota bywa bolesna. Jak u Pana to skończyło? U mnie przy próbie wypłaty środków niby AML zablokował przelew i AML domaga się wpłaty w celu stworzenia sejfu depozytowego.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2026-02-10 11:49 przez Santa.
17 lut 2026 - 16:31:37
Maile czy telefony wcale nie są z AML / SWISS to ciągle oszuści tylko w ten sposób próbują wyciągnąć następne pieniądze. Nie ma takich weryfikacji. Na samej stronie może się pojawić dosłownie wszystko co oni powiedzą, dlatego ciagle są problemuy z wypłaceniem czegokolwiek.
Niestety ale jesli nie będziesz działać z kancelarią która się specjalizuje w takich sprawach pieniedzy możesz nie odzyskać. Zadzwoń do mecenas i pogadaj o swojej sytuacji, na pewno coś doradzi<(moderacja)>
20 lut 2026 - 16:17:06
Global wdc (globalwdc.co, inv.globalwdc.co, globalwdc.com, platform.globalwdc.com) fałszywe strony. Poza oszustwem inwestycyjnym, wyłudzają dane. Nie udostępniajcie swoich dokumentów, ani ekranów telefonów. Osoby które się kontaktują z wami z tej strony chcą was okraść na każdej płaszczyźnie.
Jeśli potrzebujecie pomocy zadzwońcie do mecenas<(moderacja)>
23 lut 2026 - 10:03:05
AtlasGlobal Ltd atlasgloballtd.com fałszywa strona. Poza oszustwem inwestycyjnym, wyłudzają dane. Nie udostępniajcie swoich dokumentów, ani ekranów telefonów. Osoby które się kontaktują z wami z tej strony chcą was okraść na każdej płaszczyźnie.
Jeśli potrzebujecie pomocy zadzwońcie do mecenas<(moderacja)>

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2026-02-23 10:03 przez KamrowskiM.
23 lut 2026 - 10:25:13
LVL Singapore PTE to oszustwo, fejk licencje i regulacje

user.client-desk.icu | wt.client-desk.co | lvl-singapore-pte.pro
user.client-desk.digital | wt.client-desk.tech | user.client-desk.site
lvl-singapore-pte.org | user.client-desk.tech | wt.client-desk.digital
lvl-singapore-pte.net | user.client-desk.co | user.client-desk.org
wt.client-desk.pro | lvl-singapore-pte.site
Numer do mecenas, pomaga (moderacja)
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować