Odzyskałem pieniądze proszę o pomoc i radę

Wysłane przez Dedal77 
Odzyskałem pieniądze proszę o pomoc i radę
17 maj 2026 - 07:12:19
Witam
Odzyskałem pieniądze po kontakcie z fauszywym brokerem, kancelaria prawnicza namierzyła przelewy i mam już środki na koncie w banku zagranicznym obsługującym kryptowaluty, suma odzyskanych środków to ponad 25000eur..Pani z kancelarii od razu zasugerowała aby przelać całą kwotę w euro na polski bank, ja mam konto w banku spółdzielczym...zrobiliśmy przelew, ale jest jeszcze oczekujący bo to SWIFT, za późno się zorientowałem, że o taką kwotę zapyta się bank, skąd pochodzi i mogę mieć na głowie inspektora informacji finansowej, jak ja mam się z tego teraz wytłumaczyć??? Kobieta z kancelarii zapewniała że bank o nic się nie będzie pytał i zrobiliśmy to szybko, napisałem maila do help center banku zagranicznego o anulowanie przelewu ale nie wiem czy to zrobią, co ja mam zrobić teraz??? Pieniądze w EUR mi nie znikną, ale co zrobić bank spółdzielczy jeżeli otrzyma przelew na 24000eur???
Re: Odzyskałem pieniądze proszę o pomoc i radę
18 maj 2026 - 07:31:40
przeciez to jakis scam, jak niby kancelaria mogła namierzyc środki pieniężne? Co w tej sprawie zrobili byś mógł odzyskać środki?
Lepiej zadzwon do prawdziwego mecenasa pod numerem (moderacja) i z nim obgadaj sprawę i sprawdz cała firmę
18 maj 2026 - 07:56:23
Nic tej kancelarii nie zapłaciłem, wezmą 7 procent od odzyskanej kwoty... mnie interesuje czy bank zapyta się skąd przelew w euro na dużą kwotę...
18 maj 2026 - 15:40:45
Okazało się że bank kryptowalutowy żąda aktywności finansowej aby przelać pieniądze, kancelaria jest bardzo wiarygodna, ale nie zamierzam już ryzykować ani złotówki...
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować